get_header(); ?>

eTruck van MAN wint award voor sustainability

MAN heeft met zijn eTruck de European Transport Award for Sustainability gewonnen.  De award wordt tweejaarlijks door het Duitse vakblad Transport toegekend aan bedrijven die zich hebben ingespannen om een winstgevende bedrijfsvoering te koppelen aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en zorg voor het milieu.

MAN won de award in de truck star-categorie met het MAN eMobility concept, voor de ontwikkeling en het testen van elektrische vrachtwagens. MAN en het Oostenrijkse consortium Council für nachhaltige Logistik (Raad voor Duurzame Logistiek) zijn namelijk een overeenkomst aangegaan met betrekking tot het gezamenlijk testen en optimaliseren van volledig elektrische trucks.

Wanneer de MAN eTrucks gebruik maken van groene stroom, zorgt dit voor een 100% reductie van de CO2-uitstoot.
Het elektrificatie potentieel met betrekking tot distributie transport is met name groot in steden, waar het terugdringen van luchtvervuiling en geluidsreductie steeds belangrijker wordt.

Bij de overgangsfase van ‘lage emissie’ naar ‘zero emissie’ worden transportbedrijven geconfronteerd met tal van uitdagingen die niet alleen betrekking hebben op het voertuig zelf. Om hierop in te spelen, heeft MAN een gespecialiseerd consultancy team opgezet voor het bedenken van transportoplossingen die specifiek zijn toegesneden op individuele behoeften en die maximale efficiencyvoordelen bieden. Het consultancy team houdt zich niet alleen bezig met zaken rondom het voertuig, maar komt ook met antwoorden op vragen over infrastructuur en energiebehoeften alsmede onderhoudsconcepten en vloot design.

In het kader van zijn eMobility Roadmap introduceert MAN volgend jaar ook een bijna productierijpe versie van een 100% elektrisch aangedreven bus (BEV).