get_header(); ?>

iF Design Award uitgereikt aan een bus

Wanneer je denkt dat design en trucktechniek niet samen gaan heb je het mis. Het nieuwe busdesign van MAN won de iF Design Award in de categorie ‘Automobile/Vehicle/Bike’, maar niet alleen om het design.

Het design kenmerkt zich met name door een tijdloos moderne vormgeving. De designers hebben de chauffeurswerkplek, het passagierscompartiment, de bagageruimte en de aandrijflijn duidelijk van elkaar gescheiden. Opvallend zijn bovendien de nieuwe koplampen, die volledig zijn voorzien van leds. De dag-rijlichtband – die ook dienst doet als richtingaanwijzer – springt met name in het oog.  Ook het interieur van de MAN Lion’s Coach wist tijdens de verkiezing indruk te maken, maar de nieuwe MAN Lion’s Coach biedt dankzij tal van assistentiesystemen maximale veiligheid en een optimaal comfort voor de chauffeur en passagiers.

Bovendien is het verbruik onder andere door een ten opzichte van het vorige model met 20 procent verbeterde aerodynamica bijzonder laag. “Dat maakt duidelijk dat het doordachte design, dat wij ‘Smart Edge’ noemen, ook een gunstige bijdrage levert aan de efficiency”, aldus Stephan Schönherr, Vice President Design Bus bij MAN Truck & Bus.

De iF Design Award wordt al sinds 1953 uitgereikt. De prijswinnaars worden aan de hand van vaste criteria gekozen. Daartoe behoren onder meer het uiterlijk en de vorm van het product alsmede het innovatiegehalte, de ergonomie, de functionaliteit en milieuaspecten.