get_header(); ?>

Technisch onderhoud en ontwikkelingen bieden dat extra

Bij Melle Transport BV in Bergschenhoek werd pasgeleden de tiende Renault Trucks T-Drive trekker afgeleverd. Het bedrijf, gespecialiseerd in het vervoer van zeecontainers over de weg, begon bij de oprichting in 2016 met twee Renault Trucks T-Drive trekkers en groeide daarna met vier trucks per jaar. De prijs-kwaliteitsverhouding en de volledig operationele leaseconstructie van het T-Drive-concept bieden volgens directeur-eigenaar Michiel Prins veel voordelen voor een beginnende transportonderneming.

“Renault Trucks biedt met de T-Drive een volwaardige transportoplossing om snel op te kunnen starten, zonder direct langlopende financiële verplichtingen aan te gaan”, aldus Michiel Prins. “De extra’s zitten in het totaalpakket: een goede truck inclusief onderhoud bij mijn dealer Volvo Group Truck Center Berkel en Rodenrijs, verzekering, een goede buitenlandservice en geen verrassingen over de exploitatiekosten.”

Melle Transport beschikt over verschillende containerchassis, waaronder ook vijftien opleggers met Gensets voor het transport van reefercontainers. Evenals de overige trekkers van Melle Transport is de nieuwe Renault Trucks 480 T-Drive trekker geschikt voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. De High Sleeper cab is uitgerust voor internationaal transport met onder meer twee bedden, standkachel een 40-liter koelkast en dubbele brandstoftanks. “Mijn chauffeurs zijn enthousiast over de voorzieningen en het rijcomfort van de Renault Trucks T”, vervolgt Michiel Prins. “Vooral de Optidriver geautomatiseerde versnellingsbak gooit hoge ogen.”

Prins gebruikt ook het ingebouwde wagenparkbeheersysteem Optifleet voor het verder optimaliseren van verbruik en rijgedrag: “Ik ontvang elke week een rapportage per mail. Gemiddeld rijden we 1 liter op 3,7 kilometer, een bijzonder gunstig verbruik.”

Een duidelijk voorbeeld van hoe goed onderhoud en de technische ontwikkelingen de transportsector op de weg houden.