get_header(); ?>

Volvo Trucks 90 jaar!

Op 20 februari 1928, werd de eerste anderhalve ton zware Volvo Volvo LV40 (Serie 1 Typ A) geboren in de fabriek van Lundby in de buitenwijken van Göteborg.

Een jaar eerder richtten Gustav Larsson en Assar Gabrielsson, met deelname van SKF, het personenautoproductiebedrijf Volvo op. Tegen oktober 1927 besloten ze zich voor te bereiden op de release van het eerste commerciële anderhalve ton zware voertuig, de  LV40.

De truck was uitgerust met een 4-cilindermotor met een vermogen van 28 pk en kon snelheden tot 50 km/h bereiken. De truck ontving een nieuw frame, een achteras, een ophangbeugel, een houten cabine en twee wielbasissen in 3300 mm en 3700 mm.

Het was de eerste Volvo-vrachtwagen uit de toekomstige serie van 500 vrachtwagens die de assemblagelijn van de fabriek verliet in de buitenwijken van Göteborg.

De LV40 won onmiddellijk de sympathie van de klanten voor de uitstekende betrouwbaarheid in combinatie met de goede service. Een jaar later maakte deze eerste vrachtwagen plaats voor een krachtigere versie van de Volvo LV60-truck met een laadvermogen van twee ton.

90 jaar later is het merk Volvo Trucks de meest winstgevende divisie van de Volvo Group, en is het vertegenwoordigd in meer dan 140 landen over de hele wereld. Rode draad in de bijna eeuw-lange geschiedenis van haar bestaan en voortdurende ontwikkeling, zijn de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

Ter ere van het 90-jarige bestaan, introduceert Volvo Trucks Nederland later dit jaar een speciale editie.